Vinmonopolet
Vinmonopolet

Vinmonopolet - Kundeavis, tilbud og katalog

Vi er i ferd med å publisere tilbud fra Vinmonopolet

Opprett konto for å finne ut når!

Finn Vinmonopolet i din by

Dette vil kanskje interessere deg vedrørende Vinmonopolet ...

Vinmonopolet har monopol på butikksalg av vin, brennevin og sterkøl i Norge. Hos Vinmonopolet finner du alkoholholdige drikkevarer i alle prisklasser.

Om Vinmonopolet

Vinmonopolet har monopol på butikksalg av vin, brennevin og sterkøl i Norge.

Hos Vinmonopolet får du kyndig veiledning av ansatte som stadig gjennomgår kurs og opplæring, og alltid kan gi deg de beste rådene om mat- og vinkombinasjoner. Vareutvalget utvider seg stadig, og det kommer hele tiden nye, gode tilbud på vin  og annen alkoholholdig drikke hos Vinmonopolet. 

På Tiendeo.no finner du informasjon om åpningstidene til Vinmonopolets utsalg i din nærhet.

Vinmonopolets historie

Vinmonopolet ble etablert i 1922 som privat aksjeselskap under statlig kontroll. Staten kjøpte etter hvert ut de private eierne, og Vinmonopolet har vært et statlig foretak siden 1939. 

Opprinnelsen til navnet kommer av datidens brennevinsforbud — det var kun tillatt å selge vin i Norge. Vinmonopolet har hatt enerett på salg av vin og brennevin over disk i Norge siden 1938. 

På 1990-tallet ble import- og engrosmonopolet til Vinmonopolet opphevet, da disse ordningene var i strid med EØS-avtalen. Det ble derfor åpnet for private importører og grossister, Vinmonopolet ble delt, og det statlige aksjeselskapet Arcus ble stiftet. Arcus AS overtok all import- og grossistvirksomhet som Vinmonopolet hadde hatt, og Vinmonopolet ble et rendyrket detaljsalgsmonopol.

De første selvbetjente utsalgene til Vinmonopolet kom i 1999.


Samfunnsoppdrag og miljø

Vinmonopolets samfunnsoppdrag er å bidra til å begrense alkoholkonsumet og skadevirkningene av alkohol, gjennom ansvarlig salg og kontrollert omsetning. Aldersgrense for kjøp av alkoholholdige drikkevarer er fastsatt til 18 år for drikke med under 22 volumprosent alkohol, og 20 år for drikke med over 22 volumprosent alkohol. For å forhindre salg til mindreårige ber Vinmonopolet alle kunder under 25 år om å vise legitimasjon. 

Vinmonopolet har også som mål å være landets ledende faghandelskjede på miljø.

Vinmonopolet er sertifisert som Miljøfyrtårn og skal til enhver tid oppfylle kravene som stilles i ordningen. Blant satsingsområdene er strukturert oppfølging av energibruk i butikkene, samt håndtering av avfall inkludert papp, glassemballasje, folieplast, restavfall, matavfall og trevirke.

Vinmonopolets handleposer er laget av minimum 50 prosent gjenvunnet norsk plast, som er samlet inn gjennom Grønt punkt-systemet.

Andre Supermarkeder-butikker i din by

Last ned Tiendeo-appen

Følg Tiendeo

Vi forbedrer hele tiden Tiendeo takket være bruken av cookies. Ved å fortsette å bruke nettsiden, aksepterer du vår bruk av cookies. Vis informasjon