Tiendeo official website
Registrer deg for nyhetsbrevet vårt
Vi er i ferd med å publisere tilbud fra Vinmonopolet.

Leter du etter de beste Vinmonopolet-tilbudene?

Hvis du er på utkikk etter de største Vinmonopolet-rabattene, er du på riktig sted. Her hos Tiendeo har vi alle katalogene slik at du ikke går glipp av noen online kampanjer fra Vinmonopolet eller noen andre butikker i Supermarkeder-kategorien i din by. Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg informert om nye tilbud fra Vinmonopolet og bli den første som får vite om de beste tilbudene online. Mens du venter kan du bla gjennom de nyeste katalogene i Supermarkeder-kategorien, som for eksempel Life-brosjyren "Vinn Over Vinteren!" gyldig fra fra 2/2 til til 27/2.

Andre Supermarkeder-kataloger

  • Logo Europris
  • Logo Coop Extra
  • Logo Spar
  • Logo Obs
  • Logo Rema 1000
  • Logo Kiwi

Vinmonopolet, alle tilbudene lett tilgjengelig

Vinmonopolet har monopol på butikksalg av vin, brennevin og sterkøl i Norge. Hos Vinmonopolet finner du alkoholholdige drikkevarer i alle prisklasser.

Om Vinmonopolet

Vinmonopolet har monopol på butikksalg av vin, brennevin og sterkøl i Norge.

Hos Vinmonopolet får du kyndig veiledning av ansatte som stadig gjennomgår kurs og opplæring, og alltid kan gi deg de beste rådene om mat- og vinkombinasjoner. Vareutvalget utvider seg stadig, og det kommer hele tiden nye, gode tilbud på vin  og annen alkoholholdig drikke hos Vinmonopolet. 

På Tiendeo.no finner du informasjon om åpningstidene til Vinmonopolets utsalg i din nærhet.

Vinmonopolets historie

Vinmonopolet ble etablert i 1922 som privat aksjeselskap under statlig kontroll. Staten kjøpte etter hvert ut de private eierne, og Vinmonopolet har vært et statlig foretak siden 1939. 

Opprinnelsen til navnet kommer av datidens brennevinsforbud — det var kun tillatt å selge vin i Norge. Vinmonopolet har hatt enerett på salg av vin og brennevin over disk i Norge siden 1938. 

På 1990-tallet ble import- og engrosmonopolet til Vinmonopolet opphevet, da disse ordningene var i strid med EØS-avtalen. Det ble derfor åpnet for private importører og grossister, Vinmonopolet ble delt, og det statlige aksjeselskapet Arcus ble stiftet. Arcus AS overtok all import- og grossistvirksomhet som Vinmonopolet hadde hatt, og Vinmonopolet ble et rendyrket detaljsalgsmonopol.

De første selvbetjente utsalgene til Vinmonopolet kom i 1999.


Samfunnsoppdrag og miljø

Vinmonopolets samfunnsoppdrag er å bidra til å begrense alkoholkonsumet og skadevirkningene av alkohol, gjennom ansvarlig salg og kontrollert omsetning. Aldersgrense for kjøp av alkoholholdige drikkevarer er fastsatt til 18 år for drikke med under 22 volumprosent alkohol, og 20 år for drikke med over 22 volumprosent alkohol. For å forhindre salg til mindreårige ber Vinmonopolet alle kunder under 25 år om å vise legitimasjon. 

Vinmonopolet har også som mål å være landets ledende faghandelskjede på miljø.

Vinmonopolet er sertifisert som Miljøfyrtårn og skal til enhver tid oppfylle kravene som stilles i ordningen. Blant satsingsområdene er strukturert oppfølging av energibruk i butikkene, samt håndtering av avfall inkludert papp, glassemballasje, folieplast, restavfall, matavfall og trevirke.

Vinmonopolets handleposer er laget av minimum 50 prosent gjenvunnet norsk plast, som er samlet inn gjennom Grønt punkt-systemet.